Könnyeb elcsábulni egy egészségesnek tűnő, ám mégis egészségtelen irányába, mint az adalékanyagmentes, laktató, természetes alapanyagokból készült ételt választani.
Mit vegyek, mit egyek?
- Bevásárláskor érdemes minden esetben megnézni a csomagoláson található összetevőket.
- Igyekezzünk mindig friss alapanyagokból készült, jó minőségű szezonális ételeket fogyasztani.
- A kevesebb, több elve alapján, inkább együnk kevesebb, jó minőségű ételt.
Ne tévesszen meg a marketing!
Bár a kezdeményezés igen hasznos is lehet, mégis rengeteg olyan termék is bekerül a boltok polcaira, ami „bio”, laktózmentes”, „gluténmentes” jelzőkkel vásárolható meg. Ilyen esetekben is olvassuk el gondosan az összetevőket tartalmazó összefoglaló címkét és válasszuk a számunkra megfelelő terméket.
Hogyan táplálkozzam?
- Fontos a napi minimum három főétkezés megtartása az elhízás megelőzése és a kiegyensúlyozott életmód fenntartása érdekében.
- Nem szükséges a tányéron lévő összes ételt elfogyasztani, ha jóllaktunk, tegyük el későbbre vagy másnapra a megmaradt ételt.
- Együnk zöldségben, gyümölcsben gazdag ételeket.
- Fogyasszunk megfelelő mennyiségű, napi 1,5-2 liter folyadékot.
- Ne mellőzzük a házi kosztot, fogyasszunk ha lehet minden nap tartalmas leveseket.